Skip links

Politica de retur

Politica de retur

Dreptul de retragere

Conform O.U.G. nr.34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii aveți dreptul de a vă retrage din prezentul contract, fără a preciza motivele și fără a suporta penalități, în termen de 14 zile. Perioada de retragere expiră după 14 zile de la data livrării produsului (intrarea efectivă în posesia cumpărătorului sau a unei persoane indicată de acesta).
Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să ne informați cu privire la decizia dvs. de a vă retrage din prezentul contract, utilizând formularul de retur din această secțiune.
Condițiile dreptului de retragere se aplică doar consumatorilor persoane fizice așa cum sunt definite conform art. 2 pct.1 din O.U.G. nr.34/2014.

SUNT EXCEPTATE DE LA RETRAGERE, conform art. 16 lit.e) din O.U.G. nr.34/2014, în cadrul executării contractelor la distanță și a executării contractelor în afara spațiilor comerciale, furnizarea produselor sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de consumator.
În concordanță cu aceste dispoziții legale, vitavap.ro (SC Compania Omnia Uni-SAST SRL) nu poate recepționa produsele care, deși au fost returnate în termenul legal, au fost desigilate și utilizate astfel încât pot prejudicia viitori clienți care nu vor putea beneficia de produse în condiții optime de sănătate și igienă. În acest sens ne vedem nevoiți să atragem atenția și asupra pericolului transmiteri virusului SARS-COV-2 (COVID 19).
Dacă vă gândiți să returnați produsul, nu îl utilizați ! Nu puteți utiliza produsele pe care le-ați comandat, înainte de a lua o decizie cu privire la anularea contractului de vânzare-cumpărare.
Dreptul de retragere există pentru a vă putea permite să examinați produsul așa cum ați putea face într-un magazin ci nu pentru a vă oferi 14 zile de utilizare gratuită.

Consecințele exercității dreptului legal de retragere
În situația în care produsele pot face obiectul dreptului legal de retragere, cumpărătorul care își exercită dreptul de retragere va putea obține rambursarea contravalorii produselor returnate precum și cheltuielile de expediere aferente comenzii, în termen de 14 zile calendaristice de la data notificării făcută de consummator prin formularul de retur. În acest interval de timp consumatorul trebuie să efectueze returul produselor către vitavap.ro.
Consumatorul înțelege și își dă în mod expres consimțământul ca rambursarea sumelor să se efectueze prin transfer bancar.

Costurile, condițiile și modalitatea de returnare
În situația în care vă hotărâți să vă retrageți veți suporta costul returnării produselor.
NU pot fi returnate produsele care:
– prezintă urme de lovire, deteriorare, uzură;
– nu mai au ambalajul original intact;
– sunt puse prin orice mijloc într-o stare necorespunzătoare repunerii în vânzare.
Vitavap.ro (SC Compania Omnia Uni-SAST SRL) va suporta cheltuielile de retur dacă acesta îi este imputabil (produsele primite nu corespund comenzii, sunt altele decât cele solicitate).
Cumpărătorul sau destinatarul comenzii, care dorește să își exercite dreptul de retragere va trebui să returneze produsele comandate prin curier, cu confirmare de primire, la următoarea adresă: Brașov, strada Lunii nr.6, et. 1, cod poștal 500327, județul Brașov. De asemenea, in pachet trebuie sa includeti si formularul de retur completat cu datele dvs. Formularul de retur il puteti descarca de aici.

Return to top of page
Ai peste 18 ani? Pentru a accesa acest site trebuie sa ai peste 18 ani.